Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 107 návštěvníků)

Korpus piškotový na pařez

0.0
Korpus piškotový na pařez

Potřebné ingredience

Do formy 23 cm: 250g hladké mouky 0.5prášek do pečiva 4 vejce 240g cukru moučka 150ml oleje 100ml vroucí vody kakao

Postup přípravy

..vejce našleháme s cukrem, postupně přiléváme olej,vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva. Třetinu těsta obarvíme 2-3 pl kakaa.
Do vymazané a vysypané formy střídavě klademe těsto po lžících. Dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na ni dvě lžíce světlého těsta. Takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme. Tento postup způsobí, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení vrstvy- léta.

první byl na zkoušku a děti snědly jak bábovku...:-)

a další foto...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 31. 10. 2016, 17:36
(F)
pedimi 8. 10. 2014, 16:53
proč proč proč 8o| 8o| tenhle zkouším už dlouho....a pokaždé mi spadne a srazí se...Jak to děláte že je tak kráně nadýchaný (child12) (child12)
laskonka333 8. 10. 2014, 9:40
(Y)
Hanka12338 8. 10. 2014, 9:33
Super recept,včéra jsem upekla,piškot je moc dobrý a vzhledově neokoukaný, naplnila a potřela jsem ho ušlehanou šlehačkou,posypala kakaem a dnes máme ke kafíčku ^o) i (Z) (Z)moc chutná
tulipanka 27. 8. 2014, 19:34
dnes upečeno (Y) (Y) (Y) zítra zdobím korpus vypadá skvěle a není propadlý (clamp) díííky
Hannnah 26. 3. 2013, 17:57
(Y) Zkusím dort, snad se mi to taky povede...
Hyzule 21. 11. 2012, 21:20
(Y)
gaha 5. 9. 2012, 17:03
Vladi a co sníh z bílků? ... ten ne? Já všechno dělám zvlášť, bez sněhu jsem jej teda ještě neměla odvahu dělat... to by se mi šiklo? *-) (pst) (hello)
Helena A. 6. 7. 2012, 14:52
Dobrý den, korpus vypada uzasne, dal by se i promazat jako na dort?díky Helena
ladika 6. 7. 2012, 22:02
@Helena A. Určitě! Spousta mamin tu tenhle korpus používána dorty... (^)
komtesa 14. 6. 2012, 16:38
Je krásný a chtěla jsem se zeptat, toho prášku do pečiva je jen polovina a stejně je korpus tak vysoký? Díky (Y)
ladika 15. 6. 2012, 8:31
@komtesa Hanko, zkoušela jsem už i recept bez prdopeče http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=130178&user=30857 a byl krásný, je důležité mít čerstvá vejce (ve vodě jdou ke dnu) a hlavně pokojové teploty, pak se krásně našlehají a není třeba kypřidla a vodu dávám také teplou.
sburicova 14. 6. 2012, 15:11
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) krásný mramor a pěkně vysoký a rovný korpus, na kolik a jak dlouho pečete, děkuji (F) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ladika 15. 6. 2012, 8:21
@sburicova ...tohle byl první pokus a štěstí začátečníka ,-) Stáňo, peču *- na 160*C klasicky a asi 35 min, zkouším špejlí....chvíli po částečném zchladnutí otočím dnem vzhůru a případné nerovnosti korpusu se ztratí :-$
DanušaP 14. 6. 2012, 12:58
dělám stejně... když se přidá trochu oleje, je těsto vláčnější a prostě chuťově lepší
piskotka8 13. 6. 2012, 15:17
já tomu říkám "mramor" ale vyvedl se vám opravdu nádherně, krásný vzor.. já ho dělám již 3 roky a tak dokonalý jsem ho neměla 8o|
ladika 13. 6. 2012, 20:10
@piskotka8 Zuzi, díky moc (L) Ale na prostředek už mi nezbylo tmavé těsto, rychle jsem do zbytku přidala trošku kakaa, ale ten střed už je holt světlejší.... *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie